• Gratis verzending vanaf € 40,-
 • Zelfde dag verzonden (voor 16:00)
 • Samenwerking met lokale winkelier
 • Beoordeeld met een 9,7
 • Gratis verzending vanaf € 40,-
 • Zelfde dag verzonden (voor 16:00)
 • Samenwerking met lokale winkelier
 • Beoordeeld met een 9,7

Hoe krijg je verf van je handen?

Je hebt eindelijk je muren of je plafond geschilderd: wat fantastisch! Hoe fijn het ook is om eindelijk je kamer(s) in de gewenste kleur te hebben, is het bijna onvermijdelijk dat je handen ook meteen een schilderbeurt krijgen. In de meeste gevallen is je handen wassen met water niet voldoende om de verf eraf te krijgen, dus welke manieren zijn er nog meer? Hoe krijg je verf van je handen na het schilderen? Verf van Niveau vertelt je er hier meer over.

Terpentine

Van oudsher wordt vaak snel naar de terpentine gegrepen als er verf van handen moet worden verwijderd. Of dat wel zo’n goed idee is, zijn de meningen echter over verdeeld. Je handen drogen namelijk relatief snel uit door de chemische onderdelen in deze stof. Daar komt ook nog eens bij dat het niet al te best is voor het milieu en slecht voor je gezondheid. Vooral als je deel uitmaakt van een gezin met kleine kinderen, is het verstandig om terpentine extra goed achter slot en grendel op te bergen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje.

Plantaardige olie

Wil je de verf van je handen wassen op een milieuvriendelijke manier? Gebruik dan gewoon eens plantaardige olie. Slaolie, olijfolie of een andere olie: ze zijn allemaal handig om de verf van je handen te verwijderen. Smeer je handen in met plantaardige olie, pak een droge doek en je verwijdert zelfs terpentine gedragen verf snel van je handen. Daarna even je handen wassen met warm water en zeep en je handen zijn weer helemaal fris en fruitig. Eenvoudig en goed voor zowel mens als milieu.

Speciale handcleaner

Met speciaal ontwikkelde handcleaner zet je grof geschut in. Een dergelijk middel zorgt ervoor dat je handen weer schoon worden, maar ook gezond blijven. Verfplekken op je handen kunnen namelijk voor huidirritatie zorgen. Er zijn verschillende soorten handcleaners op de markt. Denk bijvoorbeeld aan garagezeep met korrels of een pasta, speciaal voor gevoelige en beschadigde handen. Een handcleaner kun je vaak ook in een handige dispenser doen voor het gemak. Zo heb je hem bij elke schilderklus klaarstaan.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over verf van je handen krijgen na het schilderen? Of heb je een andere vraag over schilderen? De specialisten van Verf van Niveau staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden! Neem daarom gerust contact op als je een vraag voor ons hebt. Bel ons op 0343 70 37 57, stuur een e-mail naar info@niveau-vbs.nl of whatsapp naar 06 82 39 72 42.

Populaire producten

 • Schuller Soft Pro Schuimroller

  Vanaf: 0.66 incl. BTW
  Nog geen reviews
  Artikel bekijken
 • Verniswas Mat van Polyvine

  Vanaf: 23.47 incl. BTW
  Nog geen reviews
  Artikel bekijken
 • Stucco d’Or Concreto – Betonlook verf

  Vanaf: 11.50 incl. BTW
  Nog geen reviews
  Artikel bekijken
 • Stucco d’Or Metallico – Metallic muurverf

  Vanaf: 9.50 incl. BTW
  Nog geen reviews
  Artikel bekijken