• Gratis verzending vanaf € 40,-
 • Zelfde dag verzonden (voor 16:00)
 • Samenwerking met lokale winkelier
 • Beoordeeld met een 9,7
 • Gratis verzending vanaf € 40,-
 • Zelfde dag verzonden (voor 16:00)
 • Samenwerking met lokale winkelier
 • Beoordeeld met een 9,7

Hoe verf je een muur?

De muren van je woning zorgen er uiteraard niet alleen maar voor dat je woning stevig staat. Je muren zorgen ook voor een belangrijk deel de sfeer in je huis. Hoe de muren zijn afgewerkt qua kleur en textuur, bepaalt voor een belangrijk deel de sfeer in je interieur. Het verven van je muren is dan ook belangrijk om van je huis ook echt je thuis te maken. Hoe verf je een muur? Verf van Niveau vertelt je er met deze handleiding alles over.

Ruimte maken en muren schoonmaken

Zoals met veel zaken in het leven, is ook bij een muur verven een goede voorbereiding het halve werk. Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte maakt in je woning om met schilderen aan de slag te kunnen. Zet je meubels aan de kant en dek ze af met plastic of zeil. Zodra je dat hebt gedaan kun je beginnen met het schoonmaken van je muren. Dit doe je door een goede ontvetter te gebruiken. Hiermee bevorder je de hechting van de muur. Zodra alles gedroogd is, kun je de randen af gaan plakken voor een mooi recht resultaat.

Voorstrijk aanbrengen

Voordat het ‘echte’ schilderwerk begint, is het belangrijk om een voorstrijkmiddel aan te brengen. Dat is tenminste het geval als je muren onbehandeld zijn. Hebben je muren bijvoorbeeld al stucwerk erop zitten? Dan is een voorstrijk niet nodig. Door een voorstrijk aan te brengen zorg je ervoor dat de uiteindelijke verf goed hecht en alles een mooi en vlak resultaat krijgt. Zonder het voorstrijkmiddel ontstaan er namelijk al snel onaantrekkelijke vlekken. Breng de voorstrijk aan met een roller. Rol hiermee eerst van onder naar boven en daarna van links naar rechts. Twijfel je of je een voorstrijk aan moet brengen? Spuit dan even wat water op je muur met een plantenspuit. Wordt het water direct opgezogen? Dan dien je een voorstrijk aan te brengen. Druppelt het water gewoon naar beneden? Dan kun je meteen beginnen met schilderen.

Tijd om je muur te verven!

Heb je al het voorbereidende werk gedaan? Zijn je wanden er helemaal klaar voor? Dan is het tijd om je muur te verven! Doe dit in de volgende stappen.

 • Verf roeren: roer de verf goed door voordat je het aanbrengt. Ga bij het roeren goed over de bodem van het blik of de emmer.
 • Over het algemeen gebruik je voor het verven van een muur een roller. Gebruik voor de hoeken en randen echter een acrylkwast. Het is aan te raden om met de hoeken en de randen te beginnen en om van daaruit naar binnen te werken. Zo kun je nauwkeuriger werken.
 • Schilder met de roller ook weer van links naar rechts en daarna van boven naar beneden. Schilder 2 tot 3 keer over dezelfde baan heen voor een goede dekking.
 • Klaar? Haal de eventuele tape dan van je muur af terwijl de verf nog vochtig is. Laat de verf drogen, plak eventueel opnieuw de randen af en breng dan een tweede laag aan.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het schilderen van muren? Wil je meer tips over hoe je dit het beste aan kan pakken, of welke verf je het beste kunt gebruiken? De specialisten van Verf van Niveau staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden! Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Bel ons op 0343 70 37 57, stuur een e-mail naar info@niveau-vbs.nl of stuur een WhatsApp naar 06 82 39 72 42.

 • Dekkende Muurprimer van Niveau

  Vanaf: 20.45 incl. BTW
  Nog geen reviews
  Artikel bekijken
 • ED Acryl Latex van Niveau

  Vanaf: 10.36 incl. BTW
  Nog geen reviews
  Artikel bekijken
 • Murall Voorstrijk Fixeer van Niveau

  Vanaf: 15.14 incl. BTW
  Nog geen reviews
  Artikel bekijken