• Gratis verzending vanaf € 40,-
 • Zelfde dag verzonden (voor 16:00)
 • Samenwerking met lokale winkelier
 • Beoordeeld met een 9,7
 • Gratis verzending vanaf € 40,-
 • Zelfde dag verzonden (voor 16:00)
 • Samenwerking met lokale winkelier
 • Beoordeeld met een 9,7

Wanneer kun je het beste buiten schilderen

Wanneer je het beste buiten kunt schilderen is een vraag die we vaak krijgen. Wat is nou precies de juiste temperatuur en waar moet je nog meer rekening mee houden? Welke maanden zijn geschikt om te schilderen? Wij geven het antwoord op al je vragen. Staat je vraag er niet tussen, vraag ons gerust. Ons team staat graag voor je klaar.

Controleer het houtwerk

Voordat je van start gaat met het buiten schilderwerk, is het belangrijk dat je controleert hoe het met het houtwerk staat. Scheuren, barsten en kale plekken vragen om onderhoud. Behandel het hout goed voordat je aan de slag gaat.

De weersvoorspelling

Heb je gekeken wat het weer gaat doen? Blijft het de komende periode droog, dan kun je gerust buiten schilderen. We raden wel aan om ook de luchtvochtigheid te controleren. Bij een luchtvochtigheid hoger dan 85% raden wij af om te gaan schilderen. Je verf droogt minder goed of helemaal niet. Bekijk via Google of Buienradar de luchtvochtigheid op de dag dat je je schilderklus wilt uitvoeren.

De maanden voor buiten schilderen

Afhankelijk van de luchtvochtigheid zijn de maanden april t/m oktober geschikt om buiten te schilderen. Afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid raden wij het af om in november buiten te schilderen.

Waarom je niet moet schilderen in de brandende zon

Het liefste ga je natuurlijk schilderen als het heerlijk warm is, maar te warm is niet goed voor de verf. Het droogt te snel en hierdoor krijg je eerder banen en strepen te zien. Door de warmte blijft de kwaliteit van de verf niet gewaarborgd. De meest ideale temperatuur om buiten te schilderen is rond de 18 en 20 graden.

De temperatuur

De verf die je gebruikt voor buiten is geschikt voor temperaturen van 5 t/m 25 graden. Schilder daarom ook altijd als de temperaturen buiten tussen de 5 en 25 graden zijn. Maar zoals we hierboven al aangeven, de meest ideale temperatuur is tussen de 18 en 20 graden.

Inspiratie buiten schilderwerk

Onze bloggers zijn al met wat buiten projectjes aan de slag gegaan. Bekijk de metamorfose van de overkapping van Nadja. Ook het houten palletbankje van Amina is in de verf gezet, hierbij gaat het om het winter klaar maken, maar hier kun je natuurlijk alvast rekening mee houden en het inplannen.

resultaat-make-over-overkapping-met-verf-van-niveau-aquastain-wit

Populaire producten

 • Schuller Soft Pro Schuimroller

  Vanaf: 0.66 incl. BTW
  Nog geen reviews
  Artikel bekijken
 • Verniswas Mat van Polyvine

  Vanaf: 23.47 incl. BTW
  Nog geen reviews
  Artikel bekijken
 • Stucco d’Or Concreto – Betonlook verf

  Vanaf: 11.50 incl. BTW
  Nog geen reviews
  Artikel bekijken
 • Stucco d’Or Metallico – Metallic muurverf

  Vanaf: 9.50 incl. BTW
  Nog geen reviews
  Artikel bekijken